Speaking of India: Bridging the Communication Gap When Working With Indians

 In Speaking of India neemt Craig Storti je mee naar de valkuilen die Indiase en westerse collega’s kunnen tegenkomen in hun contacten op de ‘werkvloer’. Tussen quotes, want de werkvloer kan een verbinding tussen locaties verspreid over de wereld zijn, of een op één plek samengebracht team, waarin de beide culturen elkaar letterlijk ontmoeten. Storti waakt voor generalisaties, hoewel ze voor de beeldvorming natuurlijk wel handig zijn.

Diverse herkenbare voorbeelddialogen laten zien hoe snel communiceren ‘zo dicht mogelijk langs elkaar heen praten’ wordt. Aspecten als hiërarchie, Hofstra’s onderzoeken naar collectivisme versus individualisme en machtsafstand, verschillen tussen mannen en vrouwen en het Engels worden beschreven. Elk hoofdstuk sluit af met best practices en tips voor zowel de Indiase als westerse optiek. Het boekje rondt na diverse communicatie issues in de taal (bevestigen, ontkennen, positieve en negatieve feedback, vragen stellen, het bespreken van deadlines) af met een overzicht van diverse gebruiken, waarin westerlingen en Indiërs verschillen, zoals eetgewoonten, cadeaus bij een visite, het dragen van schoenen, kledingkeuze, het schudden van handen om het omhelzen van mensen van hetzelfde of andere geslacht. Handig voor in je multi-culti, rightshoring bagage.