Michael Lee Stallard – Fired up or Burned out

In Fired Up or Burned Out, dat de ondertitel How to reignite your team’s passion, creativity and productivity draagt, propageert Michael Lee Stallard het leggen van connectie, het verzorgen van engagement tussen leiders en hun teamleden, werkgevers en werknemers, van hoog naar laag in organisaties. Recentelijk gebruikte ik voor de presentatie Connected projectmanager: connecting people al het model van Connection Culture, dat door ChangeThis.com als manifest werd geuit. Vision, value en voice als pilaren onder connectie. Stallard werkt dit drietal uitgebreid door, voorzien van vele voorbeelden van leiders die zo bewust connectie tegenhouden, dat onbewust doen, of juist opzettelijk connectie bewerkstelligen. Van nature neigen we naar het onbewust tegenwerken van connectie, we doen het liever zelf, hoe ineffectief ons gedrag ook maar is. Stallard behandelt niet alleen de theorie, maar komt met tientallen praktijkvoorbeelden, stelt zichzelf kwetsbaar op, en eindigt zijn boek met 20 aansprekende verhalen om in 4 weken door te lezen, elke werkdag één. Fired up or Burned out leest gemakkelijk, de hoofdstukken zijn kort, maar krachtig. Elk hoofdstuk eindigt met een recapitulatie en aanmoedigingen voor de dagelijkse praktijk. Stallard’s boek verdient je aandacht! Meer kun je lezen op www.fireduporburnedout.com.