Museum voor de communicatie en Tikibad

Schrikkeldag, vrijdag 29 februari 2008, reden we gewapend met Museumkaart, zwemkleding en resterende dinercheque naar Den Haag. De auto geparkeerd op het Carnegieplein voor het Vredespaleis, waar het Museum voor Communicatie op loopafstand ligt aan de Zeestraat. Het museum belicht interactief, en dus voor de kinderen een zeer geschikt museum (5 sterren van Avro’s Museumbende) aspecten van communicatie, zoals de post (respect the mailman, ooit was dit het PTT Museum), telefonie, design, zintuigelijke waarneming (de tijdelijke tentoonstelling Ziezo) en de kracht van beeldtaal. Henriëtte wilde natuurlijk net ook wel eens postbode zijn, net als Klazien dat – zonder uniform – voor Sandd is. De wereld werd kleiner toen in het museum eerst één, maar later zelfs twee practice collega’s met hun kinderen bleken te zijn. De lunch op het Carnegieplein stond in de gesprekjes in het teken van het waarom van het Vredespaleis. Ook hier is communicatie natuurlijk het aanknoopingspunt. De weg van kassa van Duinrell tot achter de ingang van het Tikibad nam een uur in beslag: de krokusvakantie had meer gezinnen en jongelui op het idee gebracht. Het gekwetter in de trappenhuizen voor de glijbanen maakte in elk geval duidelijk, dat communicatie tussen jongeren niet alleen via MSN of SMS loopt 😉 Om de avondspits vanuit Den Haag naar het oosten te mijden, besloten we de laatste dinercheque in te zetten bij Chinees-Indisch restaurant Golden Star in Wassenaar, waar het personeel de kinderen paaide met kleurplaten, Hollands kindermenu, ijs met parapluutjes en pennen als beloning voor het mogen ophangen van de prenten. Het keuzemenu met een uiteenlopend beroep op de smaakpapillen smaakte goed. Net iets te ad remme opmerkingen van het personeel over de leeftijd 8, 6 en 4 van onze kinderen (“Dat is mooi gepland, elke twee jaar één keer bezig”) getuigt van een beperkte blik op de relatie man-vrouw en het verwekken van kinderen, zij ze vergeven. In ruil daarvoor stonden we vanuit Wassenaar in 1u50 weer thuis in Balkbrug. Echt, de wereld is klein. Meer foto’s…