Brooke Fraser – Albertine

      1 Comment on Brooke Fraser – Albertine

De van oorsprong Nieuw-Zeelandse, maar momenteel in Australië woonachtige brunette met warme stem en op toetsen vaardige handen Brooke Fraser , bracht in 2004 haar debuutalbum What to do with Daylight uit. Voor de follow-up van de 7x platinum, 5 singles bevatende best selling New Zealand album van 2004, dat de onder SonyBMG contract in 2006 werd Los Angeles opgezocht. Met 12 songs is Albertine rijk voorzien van prachtige werkjes, van de singles Shadowfeet en Deciphering Me tot het dromerige Love Is Waiting. Stel je het scenario voor, dat Karen Bergquist niet met Linford Detweiler, maar met Ric Hordinski Over The Rhine had voortgezet. Of een mix van Katie Melua , Vicky Beeching , Bethany Dillon en Maria Mena . De CD is natuurlijk in Australië en Nieuw-Zeeland verkrijgbaar, uiteraard elektronisch via iTunes wereldwijd en via de import van Amazon . Dat Amerikanen, toch behoorlijk verwend met een muziekaanbod, de moeite nemen het album te importeren en dan in recensies te concluderen, dat het de $30 waard is en Albertine één van de beste christelijke albums aller tijden is, zegt veel.
De titelsong herinnert aan Brookes bezoek en inzet voor slachtoffers van het oorlogsgeweld in Rwanda.
{youtube}WGx-xU6TnU8{/youtube}
In CS Lewis Song vat ze Lewis’ conclusies uit Mere Christianity samen: uit eigen kracht zouden we geen leven kunnen putten; we hebben allemaal genade nodig. “My comfort would prefer for me to be numb/ And avoid the impending birth of who I was born to become.” Had ik al verteld, dat ze op diverse Hillsong (United) albums te horen is, bijvoorbeeld in het duet met Tim Hughes, Holding Nothing Back? Naast haar solo-carrière, haar songwriting en worship leadership voor Hillsong United en optredens zet Brooke zich in voor diverse hulpverleningsorganisaties als World Vision en Soul Purpose. Voor haar full-time inzet als artieste was ze een tijd redactrice voor Soul Purpose Magazine . Liefde is het hoofdonderwerp op Albertine.

En hoewel diverse titels en songteksten expliciet Fraser’s geloof in God getuigen (Hosea’s Wife, Hymn, CS Lewis Song) bieden frasen als “When the world is falling out from under me / I’ll be found in you, still standing” (Shadow Feet) en liedjes als Love, Where Is Your Fire? genoeg vrijheid om geadopteerd te worden door verliefde medemensen. Niet te vergeten is Brooke zelf ook verloofd met Scott Ligertwood van de Hillsong United Band. Het warme geluid blijft je bij, en dus is de herhaal-knop snel gevonden.