Susanne Piët – De kick Een zoektocht naar de essentie van de topsensatie

Susanne Piët ging op zoek naar antwoorden op vragen als Wat is een kick? Hoe krijg je een kick? Welke betekenis heeft een kick? Waarom verleggen mensen steeds weer hun grenzen?  Veel interviews met stuntlieden, bergbeklimmers, musici en bestuurders van ondernemingen geven antwoorden rondom zingeving en de gevolgen van een kick. Voor vandalismebestrijding (relletjes rondom voetbalwedstrijden lijken verklaard), mediabeleid (welke films geven mensen een kick), arbeidsvraagstukken (hoe kunnen we met plezier werken), het leveren van topprestaties (flow, paradigmawisseling, focus), ondernemen en risicobeheersing zitten er in De kick! geweldige lessen: van de Crimewriters Association tot Niki Lauda, van Ronald Naar tot horrorfilms, het bestrijden van verveling en doodsverachting. De zoektocht naar de essentie van de topsensatie (1999) lijkt in de bantwoording zichzelf te herhalen. Niettemin schrijft Susanne Piët zeer toegankelijk en uitnodigend.