Jeroen Geurts – Over de kop – fascinerende vragen over het brein

Over de kop – fascinerende vragen over het brein is een speels geschreven en zeer toegankelijk werk rondom een aantal boeiende vragen over onze hersenen, het geheugen en bewustzijn. Naast Jeroen Geurts’ introductie tot de onderdelen van de hersenen, neurologie en stand van zaken van onderzoeken (a short ride in a fast machine) en een antwoord op “Hoe ontstaat ons bewustzijn?”, wijdt Victor Spoormaker je in in de beantwoording van “Wat gebeurt er in ons hoofd als we dromen?”. Dick Swaab behandelt de seksuele differentiatie van het brein: “Bepalen je hersenen of je hetero of homo wordt?”. “Kunnen dieren denken?” is de laatste vraag die centraal staat in het boekje.

Verhelderend, een aantal achterhaalde denkbeelden ondermijnend en uitdagend om je verder te verdiepen. Met dat doel zijn per hoofdstuk boekentips voor beginners en gevorderden aangegeven.