Sarah Masen – Women’s Work Is Alchemy

Dankzij Last.fm een verrassende kennismaking met de 5 song EP Women’s Work Is Alchemy. Anders dan op last.fm aangegeven, is het album niet te koop op Amazon.com, maar gelukkig wel op sarahmasen.com .

Masen ken ik nog uit de tijd van 20.000 grains of sand, een pakkend liedje op  haar debuut uit 1996. In meer recente jaren was ze te horen op 2 tracks van The Echoing Green – Joey Belville’s side project Pristina , namelijk World without End en So Alive. Het is nu 2007, en op vrouwelijk alchemiewerk vind je de songs Mary Had a Little Lamb  (een leuke rendering met twist op het origineel, pas in de laatste seconden  wordt de klassieke kerstsong  in herinnering genomen), A Dream In My Dream (folksy gitaar als basis), Together (zelfde, Masen is duidelijk wat introverter dan Sarah McLachlan, maar voor liefhebbers van laatstgenoemde zeker een aanbeveling). Als vierde track The Snake & The Love of God (we mogen als christenen de slangekop vermorzelen en hoeven ons niet door de duivel op de kop te laten zitten) en als afsluiter het mid-tempo Burt & Elvis.

Sarah Masen gooit het als independent artists over de boeg van EP’s. Naast Women’s Work kun je ook de EP’s beluisteren/kopen die luisteren naar Magic That Works en A History of Light & Shadows . De weblog van Sarah en haar man David Dark heet welluidend Peer Pressure is Forever . Natuurlijk vind je Sarah Masen ook op Myspace .