David Allen – Doe het nu! Prettig efficiënt werken zonder stress

thirty-seven: and this month, I joined a cult

Image by dead_squid via Flickr

David Allen’s Getting things done , een ogenschijnlijk simpel, maar doeltreffend systeem om stuff (binnenkomende mails, verzoeken, telefoontjes, taken, plannen, wensen en projecten) te verwerken, is ook in het Nederlands vertaald. De titel Doe het nu! dekt net niet de lading, aangezien verwijderen, delegeren of aan een datum koppelen ook een mogelijkheid is. De mix van het besluitvormingsdiagram dat de werkstroom verwerkt, wordt gelardeerd met voorbeelden, suggesties en aanverwante hulpmiddelen als notitieblokken, rolodexen, mindmapping en kantoorinrichting.

De levenswijsheden in de marge zetten je verder op scherp. Dit is geen boek om alleen maar te lezen, je adopteert Allen’s inzichten, of je laat ze volledig links liggen. Een tussenweg is er niet. Lijsten met geheugensteuntjes voor incomplete zaken en antwoorden op de vraag wat routinematig verzamelen, beslissen over volgende acties en focussen op resultaten opleveren, completeren dit nuttige boek. Voor MS Outlook gebruikers wijs ik op de gratis Jello.Dashboard add-in .