Coolhunting: chasing down the next big thing

Cover via Amazon

Het van de wensenlijst gehaalde en afgelopen weekend op www.books24x7.com gelezen boek Coolhunting: tracing down the next big thing leert met de analogie van de bijenzwerm erg veel over het herkennen en medevormgeven van nieuwe trends. Gloor & Cooper tonen het geheim achter succesvolle innovatieve netwerken die zich kenmerken door samenwerking als Netscape, de open source ontwikkelaars en de negatieve varianten ervan als ENRON en de NASA. Heel praktisch kun je zelf een coolfarmer en coolhunter worden, zo blijkt uit de ogenschijnlijk eenvoudige benodigde stappen. Toegegeven, velen van ons maken al deel uit van diverse netwerken, en die kunnen nog veel productiever. Ik zou graag de connectie leggen tussen de productieve gemeenschap uit de boeken van Robert Quinn, preciezer het eerste principe uit Verander de wereld, en de COllaborative Innovation Networks van Gloor & Cooper. Absoluut lezenswaardig! Bijblijven? Lees dan de Swarm Creativity Blog van de auteurs. Een voorproefje van het boek vind je www.authorviews.com