ANWB Actief: Jura

      No Comments on ANWB Actief: Jura

Met een vakantie in de Doubs in de zomer van 2007 achter de rug en eentje in de Jura gepland voor de zomer 2008 viel het oog op de ANWB Actief gids Jura . Deze compacte reisgids bevat een overzicht van plaatsnamen met korte beschrijvingen, 30 dagtochten voor auto, fiets en benenwagen.  Uit eigen ervaring ken ik nu de Doubs goed en vind de dagtochten op het moedige af. Om tijd genoeg te hebben voor de diverse bezienswaardigheden, zijn de schattingen van de duur aan de krappe kant. In de plaatsbeschrijvingen zijn de bezienswaardigheden veelal in de marge opgenomen, zonder exacte adressen. Wordt dus alsnog een zoekplaatje ter plekke. Lang niet overal worden webadressen aangegeven, hoewel ze er – opnieuw uit eigen ervaring – wel degelijk zijn.

De overzichtskaart schreeuwt om aanvullende gedetailleerde kaarten. Samengevat biedt het boekje aanknopingspunten en interessante dagtochtideeën die je vervolgens aan de hand van het internet, aanvullend kaartmateriaal voor jezelf moet uitwerken, wil je tijdens je vakantie niet willen opgaan voor ruzies over de navigatie, openingstijden en exacte locaties. Als extra mogelijkheid kun je in Google Books een deel van het boek inzien.