Ken Blanchard – De leiderschapspil

Misschien wel het meest vermakelijke boek over leiderschap. Bij de titel Leiderschapspil associeer je direct met honderden pagina’s inzichten, voorbeelden, tabellen, schema’s en modellen. Waarom? Omdat leiderschap zo moeilijk te vatten lijkt. Ken Blanchard (The One Minute Manager en Gung HO!) en Marc Muchnick schreven een parabel over het fenomeen. Want, als er echt een pil bestaond die leiderschapskwaliteiten in managers kon opwekken? Eindelijk een oplossing voor een moeilijk probleem.  De Effectieve Leider doet aan contra-expertise. Verrassende resultaten blijken uit de test. Waarom zijn die andere boeken zo dik? En waarom is het ‘geheime recept’, bestaande uit integriteit, partnerschap, waardering en een finishing touch geen toverformule?

In dat kader is het verrassend 27 juni het bericht heilige graal van management gevonden op Management Team te vinden. “Na jarenlange studie heeft André de Waal zijn onderzoek naar high performance organizations afgerond. De Waal onderzocht de kenmerken van bedrijven die vijf á tien jaar lang beter presteren dan hun peer group. “Ik heb ‘m,” zegt De Waal in een interview in Management Team nummer 12. “Ik heb de heilige graal van management te pakken.””