Bethany Dillon – Waking Up

Cover of

Cover of Waking Up

Singer/songwriter Bethany Dillon brengt op haar 18e na een titelloos debuut (2004), Imagination (2005) nu haar derde popalbum uit. Radiovriendelijk, maar niettemin knap doordachte muziek en teksten. De opener, The Kingdom zet stevig in, hoewel geschreven uit het voor God tastbaar maken van verdriet bij het verlies van 2 pasgeboren kinderen van een neef en nicht. Het Koninkrijk van God moet in volheid nog vorm krijgen! Pittige stof voor een adolescent. Dillon heeft haar bronnen in gewaardeerde songwriters als Rich Mullins, Keith Green en Sara Groves. Met een directe aanleiding voor diverseĀ songs (Waking Up, Beggars Heart) in een zendingsreis naar India, waarbij de ontmoeting met armoede, ziekte en wanhoop Bethany confronteerde met haar eigen behoeften aan comfort. Liefde, romantiek en relaties worden bezongen in het dramatisch aangezette Come Find Me, You Could Be The One, het luchtige When You Love Someone en het met producer Ed Cash geschreven Tell Me. Geen 13 in een dozijn of het zoveelste sympathieke meisje-met-gitaar. Het resultaat van zo’n ontwaken en groeien: eerlijke levensliedjes en ‘het meest vredugdevolle album dat ik gemaakt heb’. En gelijk heeft ze.