TobyMac – Portable Sounds

Cover of

Cover of Portable Sounds

Na het opheffen van DC Talk gingen de heren TobyMac, Kevin Max en Michael Tait elk hun eigen weg. TobyMac bleef van het trio het dichtst bij de urban/hiphop/funk van DC Talk en bracht inmiddels de succesvolle solo-albums Momentum (2001) en Welcome to Diverse City (2004) uit, inclusief bijbehorende remix albums (Momentum re:mix en Renovating Diverse City). Op het splinternieuwe Portable Sounds laat hij dezelfde diversiteit aan muzikale stijlen zien; de boodschap blijft hetzelfde. Dicht tegen het oude DC Talk materiaal ligt Feelin’ so Fly, overigens van gelijke snit als Welcome to Diverse City. Rock om je luidsprekers te testen beluister je in Boomin’ en Made to Love. Liefhebbers van Linkin Park kunnen hun hart ophalen bij Ignition. Zoonlief Truett a.k.a. TruDog valt vinnen in Hype Man. Hitgevoelige pop vind je in Face of the Earth, Suddenly en All In. Lose My Soul wordt krachtig verwoord in samenwerking met Kirk Franklin en American Idol Mandisa. Je zult ze geheid horen langskomen op de (christelijke) radiostations. De boodschap van liefde en geluk dankzij het geloof in God draagt de liedjes. TobyMac is er zeker van en voelt zich er goed bij. Dat overdragen is de geslaagde missie van Portable Sounds.