Ginny Owens – If You Want Me To…The Best of

If You Want Me To…The Best ofAls een moderne Marilyn Baker pakt de Amerikaanse blinde zangeres Ginny Owens haar publiek met luisterliedjes, catchy popsongs en bijzondere muzikale uitstapjes. Michael W. Smith was blij haar te ‘ontdekken’ voor Rocketown Records en na 8 albums is een ‘best of’ dan ook verdiend. De akoestische piano op de hoes vind je in bijvoorbeeld de van een lange introductie (Ginny’s Story van A Night In Rocketown uit 1999) gedane titeltrack en Free terug. Meer elektronica, maar in spaarzame productionele belasting, vind je in I Am en in de verrassende apt.core uitvoering van U2’s klassieker 40, waaraan Owens in 2001 haar stem leende. Het duet Remember Me met Mark Schultz doet denken aan de Smith/Grant ballads van weleer. Mooi werk! Alanis Morissette waan je achter I Wanna Be Moved en Wonderful Wonder (in een nieuwe radio remix). Het puntige pianospel en melodie van Something More leiden naar de ontspanning in Call Me Beautiful. Het funky nieuwe Open Arms besluit deze verzamelaar. De Amerikaanse versie bevat nog een 20 minuten durende DVD met 3 live songs en interviews met Ginny. Aan de verzamelaar de keuze welke uitgave in het rek komt.(Rocketown; Producer: Don Donahue; Stijl: pop)