Van Leidse oudheden naar nieuw speelgoed op Veluwe

Dit weekend zijn de kinderen aan het logeren in Deventer. Al enkele maanden geleden was zaterdag 9 december daarom geblokt als ‘dagje uit’, uitnodigingen voor verjaardagen e.d. ten spijt. Getwijfeld over Groningen; het werd Leiden. Dankbaar maakten we gebruik van de parkeer + pendelbusvoorziening aan de Haagweg, waarna we op de Rapenburg werden gedropt. Eerst een lekkere stadswandeling gemaakt langs de diverse kerken, grachtenpanden, hofjes, burcht, molens, poorten en parken. Vervolgens om 12u een kop koffie en een broodje in cafe Barrera. Ruim tijd genomen in het Rijksmuseum voor Oudheden, inclusief de tijdelijke Schitterend Glas tentoonstelling. Na nog wat omzwervingen de oudheden verruild voor de winkels in de Haarlemmerstraat. Toen de regen de overhand nam terug naar de Haagweg. Wat te doen? Hier eten? Nog even naar het strand van Katwijk. Het werd restaurant Joris (genoemd naar de hond van de eigenaar) in Nunspeet, waar we lekker hebben gegeten. De rest van de thuisrit ging extra snel voor Klazien die inmiddels m’n nieuwe mobiel in de modus spelletjescomputer had geconfisceerd.